18 Ağustos 2009 Salı

Hedeflerimize Ulaşmak Zormu?

Bizleri hedeflerimize ulaşma yolundan bir çok engelin alıkoyduğu bir gerçek. Bazı zamanlarda en yakınlarımızın bizi engellediğini hiç düşündünüz mü? Yakın çevremizdekiler kötü niyetle olmasada ''Potansiyelimizi'' ortaya çıkarmamızı engelleyen bir çok kişi bulunabiliyor. Çoğu zaman istemeden yanlış yönlendirmelerde bulunarak başarımıza ve hedeflerimize engel olabiliyorlar.
Bir araştırma ekibi çok soğuk ve karlı bir kış günü dağda yürürken, içlerinden ikisi çok derin bir çukura düşer. Diğer ekip üyeleri çukurun etrafında toplanırlar ve ''Çukur çok derin asla dışarı çıkamassınız'' derler. Ekip üyelerinin yapacağı hiç bir şey yoktur. Çünkü halatları onları çıkarmak için bu mesafeye uygun değildir, teknik ekipmanları yetersizdir, cep telefonları yoktur, tek telsiz ise düşen kişidedir ve oda kırılmıştır. Araştırma kısa süreceğinden kumanyaları yetersizdir, En yakın yerleşim yerine ulaşmaları ve yardım getirmeleri mümkündür ancak bu süreçte çukurdakilerin donarak ölmeleri kesindir.
Ancak çukurdaki kişiler, arkadaşlarının söylediklerine aldırmadan çukurdan çıkmak için mücadele ederler. Yukarıdan çukura bakan diğer ekip üyeleri; arkadaşlarına acımasızca bağırarak boş yere çaba göstermeyin öleceksiniz der. Sonunda çukurdaki araştırmacılardan birisi söylenenlerden etkilenir ve mücadeleyi bırakır. Diğer araştırmacı ise büyük bir hırsla tırmanmaya, düşmeye, tekrar tırmanmaya ve tekrar, tekrar devam eder. Ne var ki, yaşam mücadelesi onun için devam ediyordur. Yukarıdaki ekip arkadaşları ellerindeki son yiyecek ve suları arkadaşları için aşağı atıp yola devam etmeye başlamışlardır.
Bunu gören ve mücadeleye devam eden araştırmacı moralini bozmaz ve tırmanmaya devam eder bu kez başaracağına ve yukarı çıkıp çok sevdiği eşine ve oğluna geri döneceğine karar vermiştir. inancı, hırsı, ailesine olan sevgisi, yaşam isteği sayesinde başarır ve çukurdan çıkar.
Ayrıca bu insan sağırdır. O yüzden arkadaşlarının ümit kırıcı sözlerine kulak asmamıştır.
Bu olaydaki gibi, ne zaman olursa olsun, hangi şartlarda olsak da yakınlarımızın, arkadaşlarımızın, felaket tellallarının '' yapabileceklerimizi '' engellemelerine fırsat vermemeli, kendimize güvenerek etrafımızdaki insanları da ikna etmeliyiz. Bazan sağır olmanın faydalı olabileceğini de düşünerek karalılıkla hedefimize devam etmeliyiz.

1 yorum: