17 Ağustos 2009 Pazartesi

İnsan Kendi Değerini Nasıl Anlar?

Bizler Kendi değerimizi ancak yaşadığımız olaylar sonucunda daha iyi anlarız. ''Herşey insanın kendi elindedir bir şeyi çok istersen neden gerçekleşmesin'' çok duyduğumuz bir sözdür. değerimizide ortaya koymak ve koymamak gene bizim elimizdedir.

Öncelikle kendimize şunu soralım neyi nekadar iyi yapıyoruz? Bir Satış yetkilisi veya Satış Müdürünün amacı nedir? Çalıştığı firmasının kurumsal iş hedefleri doğrultusunda, Şirketine verimli ve kalıcı müşteriler kazandırmak temel görevi değilmidir? Eğer gerçekleştiriyorsa zaten değerini göstermiş olur ve kendini daha iyi hisseder çünkü başarılıdır, hedeflere ulaşıyordur, böylece kendi değerini daha iyi anlamaya başlar.

Hayatım boyunca hiç bir zaman yapmam gerekenin en iyisini yapıyorum dememişimdir. Yapmam gerekeni yaparak başarılı oldum ve bu düşünce yapısıyla kendimi değerli bulmuşumdur.

Sizlerde zaten öyle değilmisiniz?

2 yorum:

  1. Ne demek lazım çok başarılı...gerçekten başarılı şu kötü giden günlerde bir nebzede evet bizim gibi insanlar var dedirtecek türden...hatta bize motivasyon saglayacak kadarda etkili...Tşk Savlet bey...Takipçiniz olacagım...

    YanıtlaSil
  2. Savlet Bey,

    Yazınız çok güzel fakat bir konuda eleştirmek istiyorum. ''Evet siz şirketiniz için verimli ve kalıcı müşteriler kazandırmış olabilirsiniz fakat zaten bir satışçı olarak sizin göreviniz ve mesleğinizin gereğidir. Sizin yerinizde başka bir satışçı olsada onunda yapması gereken budur.Yani sizin kendinizi başarılı ve değerli hissetmenizi ve firmanızda olumlu ilerlemeler (takdir,terfi vb.)beklemenize gerek yoktur, çünkü siz sadece görevinizi, yapmanız gerekeni yapıyorsunuz diye birde sizi ödüllendirecek değiliz zaten karşılığını maaş olarak alıyorsunuz'' şeklinde bir zihniyetle karşı karşıya olursanız emin olun yazınızda yazdığınız gibi Yapmanız gerekeni yaparak ,başarılı olarak ve bu düşünce yapısıyla
    kendinizi değerli bulmanız TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR. Yani sizin düşünce yapınız bu olsada zaten karşılığını maaş olarak alıyorsun şeklindeki anlayış sizi değersiz hissetmeye mahkum eder.

    YanıtlaSil